Paksi Atomerőmű látogatás

Paksi Atomerőmű látogatás

Paksi Atomerőmű látogatás

Tarts velünk Magyarország nukleáris fellegvárba!

A tavaszi dunaújvárosi Kokszoló után most egy újabb ikonikus helyszínre hívunk: tarts velünk Paksra, ahol egy szakmai csoport tagjaként lehetőséged lesz betekinteni az üzemi terület 4-es blokkjába és ellátogatunk a Karbantartó Gyakorló Központba is. Természetesen nem maradsz Phoenix Contact élmény nélkül sem, bemutatjuk a most elkészült Sugárzás ellenőrző rendszer egy konténerét. A konténer 0-24 órában vizsgálja több mérőberendezés segítségével a levegő minőségét. Ezen mérőberendezések vezérlését, monitorozását látja el a Phoenix Contact Axioline PLC, melynek több napon keresztüli szünetmentes működését termékeink biztosítják, úgy hogy a vezérlés és a hozzátartozó HMI és UPS berendezések sikeres földrengés vizsgálaton is átestek. 

A látogatás során az üzemi területen a látogatófolyosókról betekinthetsz a blokkvezénylőbe, illetve a reaktorcsarnokba, valamint az egyéni védőfelszerelések (védősisak, füldugó) felvétele után rövid sétát teszünk a turbinacsarnok egyik turbinagenerátora körül.

A Karbantartó Gyakorló Központban - amely egy olyan korszerű, a betanulásokat, képzéseket kiszolgáló létesítmény, ahol egy valódi reaktor, gőzfejlesztő és más nagyberendezések biztosítanak egyedülálló oktatási és gyakorlási feltételeket - pedig még közelebbi ismeretekre teszünk majd szert coportvezetőnk révén.

 

Miért kihagyhatatlan ez a gyárlátogatás?

 

Mert betekintést nyerhetsz az atomreaktorok semmihez sem hasonlítható világába

Mert most könnyedén bejuthatsz az ország egyik kiemelten védett objektumába

Mert időutazást tehetsz a nyolcvanas évek iparosító államszocializmus hamisítatlan színfalai között

Mert betekintést nyerhetsz az erőmű "fejébe", a blokk vezénylői terembe, ahol egy üvegfalon keresztül képet kaphatsz az irányítók munkájáról

Mert sisakkal és füldugóval felszerelkezve beléphetsz a turbinacsarnokba, ahol a reaktorban felszabaduló hőenergia villamos energiává alakul. Tilos engedni a gombok és kapcsolók csábításának:)

Mert a reaktor "lelkét" is megérezheted: a reaktorcsarnok látogatása a nap fénypontja lesz!

Mert itt kiderülhet, mennyire vagy sugárzó személyiség:) - na jó, a viccet félretéve a sugárterhelés itt teljesen elhanyagolható, ezt a kezünkbe kapott sugárzásmérők, illetve a kilépésnél található ellenőrzőkapuk is igazolnak majd

 

 

Látogatás időpontja: 2019. október 31. (csütörtök) és november 4. (hétfő)

A látogatás kezdete: 8:30 h, találkozás 8.10-kor a Paksi Lidl parkolójában, ahonnan egy busz fogja a csoportot vinni a Látogatóközpontba. (Cím: Paks, Tolnai út 70.)

A látogatás várható befejezése: 12.30.

Rendezvény díja: Díjmentes

Jelentkezési határidő: 2019. október 15. (sajnos az ez után érkezett jelentkezéseket a Paksi Atomerőmű szigorú adatkezelési követelményei miatt nem áll módunkban elfogadni)